γράψτε το domain που επιθυμείτε
γράψτε το domain που επιθυμείτε

domain name, τι είναι;

το όνομα διαδικτύου είναι ένας περιορισμένος τομέας των διεθνών πόρων ονοματοδοσίας διαδικτύου ο οποίος εκχωρείται για αποκλειστική χρήση σε ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο. το όνομα διαδικτύου δεν ανήκει στο πρόσωπο που του έχει εκχωρηθεί, αλλά έχει μόνο την αποκλειστική δυνατότητα χρήσης του για όσο διάστημα έχει καταβάλει τα τέλη κατοχύρωσης.

το 2014, η ICANN αύξησε σημαντικά τον αριθμό των διαθέσιμων καταλήξεων, δίνοντας νέα ονόματα για κατοχύρωση και νέες ευκαιρίες σε ιδιώτες αλλά και επιχειρήσεις. περισσότερα για τα νέα TLDs μπορείτε να δείτε εδώ.

σωστή επιλογή ενός domain name

ιδανικά το domain name που θα επιλέξετε θα μπορούσε να είναι το ίδιο με το όνομα ή την επωνυμία της εταιρίας σας ή του προϊόντος που θέλετε να προωθήσετε. εάν αυτό δεν είναι διαθέσιμο φροντίστε να επιλέξτε ένα domain name που να είναι όσο το δυνατόν σύντομο, ευκολομνημόνευτο και να έχει σχέση με την φύση και το θέμα της ιστοσελίδας. προτείνουμε την κατοχύρωση κάθε σχετικής παραλλαγής του κύριου domain name σας (π.χ: mydomain.gr, my-domain.gr). αποφύγετε domain names που ενδέχεται να συγχέονται ή να είναι πολύ κοντά σε ήδη υπάρχοντα τα οποία μπορεί από λάθος να παραπλανήσουν τους πελάτες σας και να τους οδηγήσουν σε άλλες ιστοσελίδες.

βασική προϋπόθεση για μια επιτυχημένη ιστοσελίδα

καλό θα ήταν το domain name που επιλέγετε να περιέχει μία λέξη κλειδί (την βασική) που χαρακτηρίζει την ιστοσελίδα σας και πιθανότατα θα μπορούσε να αποτελέσει ερώτημα αναζήτησης σε μια μηχανή αναζήτησης.
μην περιορίζεστε απαραίτητα στην κατοχύρωση ενός domain name. μπορείτε να κατοχυρώσετε περισσότερα από ένα, που θα κατευθύνουν τους πελάτες στην ιστοσελίδα σας. συνδιάστε το νέο σας domain name με ένα από τα πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων.

τα domain names δευτέρου επιπέδου βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση της δραστηριότητας της σελίδας σας. καλό είναι να κατοχυρώνονται λαμβάνοντας υπ' όψιν τα παρακάτω:

  • com.gr - για εμπορικές εταιρίες
  • edu.gr - για εκπαιδευτικούς οργανισμούς
  • net.gr - για παρόχους υπηρεσιών δικτύων
  • org.gr - για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς
  • gov.gr - αποκλειστικά για κρατικούς οργανισμούς
κατάληξηκατοχύρωσηανανέωσημεταφοράδιάρκεια
.gr € 24,00 € 24,00 δωρεάν 2 έτη
.com.gr .edu.gr
.net.gr .org.gr
€ 22,00 € 22,00 δωρεάν 2 έτη
.eu € 7,50 € 7,50 € 7,50 1 έτος
.com € 12,00 € 12,00 € 12,00 1 έτος

στις τιμές περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ

 χρέωση
αλλαγή ιδιοκτήτη .gr domain name € 25,00
αλλαγή ιδιοκτήτη .eu domain name € 8,00
αλλαγή ιδιοκτήτη .com domain name € 12,00
ανάκτηση .eu domain name από καραντίνα € 8,00
μεταφορά .gr domain name δωρεάν
μεταφορά domain name άλλης κατάληξης εκτός από .gr δωρεάν, με υποχρεωτική ανανέωση

στις τιμές περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ